Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Saturday, March 24, 2007

Ρε Όττο ...

αυτή η παιχτούρα πως σου ξέφυγε?

posted by srm1033 at 4:37 PM 1 comments

Thursday, March 15, 2007

Τα κατοικίδια 'προστατεύουν' την υγεία των παιδιών



Λονδίνο: Τα παιδιά που έχουν στην κατοχή τους κάποιο κατοικίδιο έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Γουόργουικ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC.
Η Δρ Τζουν Μακ Νικολας και οι συνεργάτες της ανέλυσαν δείγμα σιέλου από 138 παιδιά ηλικίας από πέντε έως και οκτώ ετών για να ανιχνεύσουν την παρουσία της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία χρησιμοποιείται ως δείκτης λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα υψηλά επίπεδα της ανοσοσφαρίνης Α υποδεικνύουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανθεκτικό, ενώ τα χαμηλά επίπεδα ότι είναι ευάλωτο σε μολύνσεις.
Τα επίπεδα των αντισωμάτων στα παιδιά που είχαν στο σπίτι τους κάποιο κατοικίδιο ζώο ήταν σημαντικά πιο σταθερά, χωρίς αυξομειώσεις, υποδεικνύοντας ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα ήταν υγιές και ικανό να αντιμετωπίσει λοιμώξεις από ό,τι αυτό των παιδιών που δεν ήταν εκτεθειμένα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά της συγκεκριμένης ομάδας ήταν εκτεθειμένα σε μικρόβια από τα πρώτα στάδια της ζωής της και κατά συνέπεια το ανοσοποιητικό τους σύστημα βρισκόταν συνεχώς σε "ετοιμότητα" για την αντιμετώπιση πιθανών λοιμώξεων.
Μιλώντας στο BBC η Δρ Μακ Νίκολας εξήγησε ότι η τάση των γονέων να κρατούν τα παιδιά μακριά από εστίες μολύνσεων τα κάνει περισσότερο ευάλωτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να μοιράζονται το φαγητό τους με το σκύλο ή τη γάτα τους. Τα ζώα είναι φορείς μικροβίων και γι' αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός τους για την ασφάλεια των ιδίων αλλά και των ιδιοκτητών τους.


πηγή: http://health. in.gr

posted by srm1033 at 9:41 AM 3 comments

Εσύ τι κάνεις το Σάββατο?

posted by srm1033 at 9:34 AM 0 comments

Wednesday, March 07, 2007

FREE HUGS CAMPAIGN! Δωρεάν Αγκαλιές


ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Πόσες φορές έχετε νιώσει την ανάγκη για μια
αγκαλιά;

Θα αγκαλιάζατε ποτέ κάποιον άγνωστο;

Ήρθε η ώρα να μάθετε για το FREE HUGS CAMPAIGN!

Μια ασυνήθιστη για τι μέρες μας κίνηση, η
οποία άρχισε από τον Αυστραλό Juan Mann. Αφού έζησε
για χρόνια στο Λονδίνο, ο κόσμος του Juan γύρισε
πάνω-κάτω όταν αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στην
πατρίδα του την Αυστραλία. Και ενώ το αεροπλάνο
του προσγειωνόταν στο Sidney, ο Juan συνειδητοποίησε
ότι κανείς δεν θα ήταν εκεί στο αεροδρόμιο να
τον περιμένει. Μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο ήταν
τα μόνα που ζητούσε...

Αυτό λοιπόν τον έκανε να πάρει χαρτί και
μολύβι και να βγει στους δρόμους με μια
επιγραφή η οποία έγραφε FREE HUGS (Δωρεάν Αγκαλιές)
προσφέροντας αγκαλιά σε όποιον την είχε ανάγκη...(το φανταστικό βίντεο είχε παρουσιάσει ο Νίκος)

Και εκεί άρχισαν όλα...

Από το Μεξικό ως την Κορέα, στην εποχή της
κοινωνικής αποξένωσης και της έλλειψης ανθρώπινης
επαφής, τα αποτελέσματα του FREE HUGS ήταν φαινομενικά
� ένα σύμβολο ανθρώπινης ελπίδας.

Στο πνεύμα λοιπόν της καμπάνιας αυτής των FREE HUGS
αποφασίσαμε οι εθελοντές της Fair Trade Hellas να
μαζευτούμε, για δεύτερη φορά, την Παρασκευή 9
Μαρτίου το μεσημεράκι γύρω στις 14.30 στην Ερμού
και να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτήν την
καμπάνια προσφέροντας την αγκαλιά και τα χαμόγελά
μας. Θα είμαστε αυτοί με τις πολύχρωμες
επιγραφές.

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί! Και μη διστάσετε
να μας αγκαλιάσετε...

Οι εθελοντές της Fair Trade Hellas
posted by srm1033 at 10:24 AM 0 comments

Το φίμωτρο




ImageΤο έχουμε συνδυάσει με «κακούς σκύλους». Στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ χρηστικό εργαλείο Για πολλούς η εικόνα ενός σκύλου με φίμωτρο είναι αντιαισθητική, τρομακτική ή δείχνει ένα βαρεμένο ιδιόκτητη που βασανίζει το σκύλο του. Στην πραγματικότητα όμως το φίμωτρο είναι ένα εργαλείο
Το φίμωτρο με σωστή χρήση μας προσφέρει λύσεις για θέματα υγείας, ασφάλειας των γύρω ανθρώπων αλλά και προστασίας για το σκύλο μας, επίσης μας διευκολύνει σε μικροπροβλήματα.
Αρκεί να ξέρουμε πότε, ποιο και πώς θα το χρησιμοποιούμε.

Πότε;

• Κατ’ αρχήν σε πλοία και σε σιδηρόδρομους είναι υποχρεωτικό για να ταξιδέψει ο σκύλος, μαζί με το λουρί οδηγό.
• Αν ο σκύλος μας έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να τον εξετάσει ο κτηνίατρος και δεν κάθεται είτε γιατί πονάει είτε γιατί φοβάται, βάζοντας φίμωτρο ο γιατρός κάνει καλύτερα τη δουλειά του και πολλές φορές αποφεύγει μία επικείμενη νάρκωση.
• Το ίδιο ισχύει αν προσπαθούμε να του βάλουμε φάρμακο στα αφτιά ή να τον καθαρίσουμε από τσιμπούρια, να του κάνουμε μπάνιο ακόμα και να τον βουρτσίσουμε, αν δεν τον έχουμε μάθει από μικρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις βάζουμε το φίμωτρο τον πρώτο καιρό και όταν συνηθίσει ο σκύλος μας και κάθεται ήσυχος δεν το χρησιμοποιούμε.
• Πρακτική εφαρμογή έχει και αν βάζουμε στο σκύλο μας μια αλοιφή για δερματικά για να μην μπορεί να τη γλύψει μέχρι να απορροφηθεί και έτσι γλιτώνουμε το κολάρο-χωνί.
• Φίμωτρο μπορούμε να βάλουμε, κατά τη διάρκεια της βόλτας, σε ένα λαίμαργο σκύλο, ο οποίος ότι βρίσκει κάτω το τρώει αλλά και σε ένα σκύλο που δεν του έχουμε πολύ εμπιστοσύνη, σε περιοχές που φοβόμαστε ότι έχουν ρίξει φόλες.
• Μερικά σκυλιά, περισσότερο από νευρικότητα, μασουλούν, μέσα στο αυτοκίνητο, καθίσματα, χερούλια κ.λ.π. και ιδίως αν τα αφήσουμε για λίγο μόνα τους. Είναι προτιμότερο να τους φοράτε το φίμωτρο από το να αλλάζετε ταπετσαρία στο αυτοκίνητο ή να τρέχετε στον κτηνίατρο επειδή απόκτησαν πρόβλημα στο στομάχι. Εννοείται ότι θα κάνετε δοκιμές και αν σταματήσει να καταστρέφει δε θα το φοράτε πια.
• Μερικά σκυλιά δαγκώνουν. Πολλές φορές στις σχολές, μας φέρνουν σκυλιά τα οποία ήδη έχουν δαγκώσει άλλα σκυλιά, μικρά παιδιά, ενήλικες ή σκυλιά που έχουν προδιάθεση για αυτό. Η αιτία κυρίως είναι οι ιδιοκτήτες - που έχουν δώσει λάθος εκπαίδευση είτε με πολύ βία, είτε κάνοντας όλα τα χατίρια – ή, καμιά φορά, κάποια κακή εμπειρία του σκύλου σε μικρή ηλικία. Σε μερικές περιπτώσεις προτείνουμε φίμωτρο για τη βόλτα και οι ιδιοκτήτες αντιδρούν λέγοντας ότι το θεωρούν καταπιεστικό και «άσχημη εικόνα». Ξεχνούν ότι έχουν πολλές φορές καταπιέσει το σκύλο τους, οι ίδιοι, χτυπώντας τον ή ότι καταπιέζουν όλους τους γύρω ανθρώπους, αυτούς που φοβούνται το συγκεκριμένο σκύλο, που θέλει να δαγκώσει αυτούς ή τα σκυλιά τους.
Ποιο;
Υπάρχουν διάφοροι τύποι και μεγέθη φίμωτρων, το σχήμα ποικίλει ανάλογα με τις μουσούδες πχ. άλλο φοράει ένα Γερμανικό Ποιμενικό άλλο ένα Boxer.
Υπάρχουν τα φίμωτρα καλαθάκια - πλαστικά ή συρμάτινα, τα δερμάτινα παραδοσιακά και τα καινούργια υφάσματα που μπαίνουν και εύκολα στην τσέπη μας, με το ελάττωμα όμως ότι ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει με τα άκρα του στόματός του, επειδή είναι πιο ελαστικά.

Πώς;
Το φίμωτρο συνήθως τα σκυλιά δεν το δέχονται εύκολα και είναι καλό να τους το μάθετε από μικρή ηλικία, γιατί αν χρειαστεί να το βάλετε σε ώρα ανάγκης θα δώσετε μάχη και είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρετε. Φροντίστε το μέγεθος να είναι κατάλληλο και μόλις το φορέσετε στο σκύλο σας, αρχίστε να τον περπατάτε, ώστε να του απασχολήσετε τα μπροστινά πόδια με τα οποία θα προσπαθεί να το βγάλει.
Όταν ηρεμεί προσπαθήστε να τον βάλετε να κάτσει στα δύο του πόδια, χαϊδεύοντάς τον και ηρεμώντάς τον με κουβέντες και, αν αρχίσει πάλι την προσπάθεια να το βγάλει, ξεκινήστε πάλι το περπάτημα. Αρχίστε με 5 λεπτά και σιγά σιγά αυξήστε το χρόνο μέχρι να το συνηθίσει καλύτερα.

Από τον Θοδωρή Τριάντη
pigi:www.gavmagazin e.gr
posted by srm1033 at 4:30 AM 0 comments

Sunday, March 04, 2007

Κι όμως , τα κτήνη είναι έξω απο τα κλουβιά!!!

Δεν μπορείς να προκαλείς τόσο πόνο και να μην το πληρώσεις κάποια στιγμή. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι όλες τραβηγμένες απο ζώα που "εργάζονται" σε τσίρκο. Πόνος , βασανισμοί, κτηνωδίες ,απανθρωπιά,σκληρότητα είναι τα βασικά συστατικά της εκπαίδευσης τους. Δείτε τις εικόνες και σκεφτείτε το καλά την επόμενη φορά που θα πάτε να παρακολουθήσετε ένα τσίρκο με ζώα ,αν αυτό σας αντιπροσωπεύει. Αντίθετα αν σας εξαγριώνει και σας θλίβει μπορείτε να το καταθέσετε στο www.pets.gr και να e-διαδηλώσετε στο www.actclik.gr

























confused thanks για τις φωτό. Η ξανθιά είχε καταφέρει απλά να βλέπει μόνη της το αρχείο pps και να βρίζει τον υπολογιστή.
posted by srm1033 at 11:14 AM 6 comments

Friday, March 02, 2007

Σεττεράκια ζητούν αγκαλιές



Χαρίζονται τα 8 αυτά πανέμορφα κουταβάκια. Είναι ημίαιμα Σέττερακια και η μητέρα τους καθαρόαιμο Σέττερ. Δυστυχώς η φιλοξενεία τους είναι χρονικά περιορισμένη και γι'αυτό πρέπει να βρεθούν σύντομα καλά σπιτάκια γι'αυτά τα 4 κοριτσάκια και 4 αγοράκια. Η μητέρα τους βρέθηκε να περιφέρεται απελπισένη εκλιπαρώντας για βοήθεια λίγες ημέρες πρίν γεννήσει. Φυσικά όταν δωθούν τα τρισχαριτωμένα και πανέξυπνα παιδάκια της, η ίδια θα στειρωθεί. Τηλέφωνο : 6945 906220.
posted by srm1033 at 5:07 AM 2 comments

«Ζώον» ο πραίτωρ!



Δεν πέρασε μια μέρα από το χθεσινό σημείωμά μας για την πράξη ανθρωπιάς των αστυνομικών της Τροχαίας Εθνικών Οδών, που μερίμνησαν και για την περίθαλψη των τετράποδων επιβατών τροχαίου ατυχήματος και μια πράξη βαρβαρότητας διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια μας χθες.

Αστυνομικός των ΜΑΤ, επικεφαλής διμοιρίας, κλώτσησε αδέσποτο σκύλο με την μπότα του στα πλευρά, χωρίς λόγο, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατευθυνόταν προς την Αστυνομική Διεύθυνση.

Στις έντονες διαμαρτυρίες των διαδηλωτών απάντησε απλά με ένα ειρωνικό χαμόγελο. Αλήθεια, ποιος είναι πιο αδέσποτος από όλους; Γνωρίζετε, κύριε πραίτωρα, τον νόμο για την προστασία των ζώων; Αν όχι, οφείλετε να τον μάθετε. Είναι ο 3170 του 2003!
posted by srm1033 at 5:04 AM 2 comments

Thursday, March 01, 2007

Τοξοπλασμάτωση και δημόσια υγεία



Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα που τίθενται στους κτηνιάτρους από τους ιδιοκτήτες μικρών ζώων, είναι σχετικά με το τί ειναι το τοξόπλασμα, πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο, κλπ.
Το τοξόπλασμα είναι ένας μικροοργανισμός παγκόσμιας εξάπλωσης. Δεν εξαιρείται φυσικά η χώρα μας, που θεωρείται ότι το 40% του πληθυσμού, σε κάποια φάση της ζωής του, μολύνθηκε από το τοξόπλασμα.
Πώς είναι δυνατόν να μολυνθεί κανεις; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το τοξόπλασμα είναι κατά κάποιο τρόπο ένα παράσιτο του πεπτικού σωλήνα του γατιού. Με τα κόπρανα του γατιού, εξέρχονται στο περιβάλλον τα αυγά του τοξοπλάσματος. Το γατί καθώς πλένεται, γεμίζει το τρίχωμά του με αυτά. Όπου πάνε οι τρίχες του γατιού αυτού μολύνουν το περιβάλλον.
Το περιβάλλον βέβαια μολύνεται και με τα κόπρανα του γατιού (χώμα, νερό,κλπ).
Τα αυγά αυτά, για να μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο και τα άλλα ζώα, χρειάζονται χρόνο 3-5 ημερών, μετά την έξοδό τους από το έντερο του γατιού στο περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή το γατί γλύφεται συνέχεια, δεν προλαβαίνουν τα αυγά που είναι πάνω στο τρίχωμά του να γίνουν μολύνουσες μορφές, γιατί εν τω μεταξύ, τα έχει καταπιεί. Έτσι, το χάιδεμα ενός μολυσμένου γατιού, δεν είναι ο βασικός τρόπος μόλυνσης του ανθρώπου.

Οι βασικοί τρόποι μόλυνσης του ανθρώπου είναι:
  • Η επαφή με τα κόπρανα της γάτας και το μη πλύσιμο των χεριών στη συνέχεια.
  • Η κατανάλωση άπλυτων φρούτων και λαχανικών.
  • Το πιόσιμο νερού από πηγές με λιμνάζοντα νερά.
  • Η δουλειά στα χωράφια, στον κήπο και το μη πλύσιμο των χεριών στη συνέχεια.

Όταν ο άνθρωπος καταπιεί τα αυγά του τοξοπλάσματος:

Τα αυγά εξελίσσονται στο έντερό του και στη συνέχεια μετακινούνται προς τους μύες όπου και εγκαθίστανται σαν κύστεις χωρίς να προκαλούν συνήθως πρόβλημα. Η τοξοπλασμάτωση στον άνθρωπο είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μία ασυμπληρωματική ή αλλιώς μία αφανής λοίμωξη. Όταν προκαλεί συμπτώματα, αυτά μοιάζουν με τα συμπτώματα της λοιμώδους μονοπυρήνωσης, μίας ίωσης που προσβάλλει τους ανθρώπους.(πονοκέφαλος, διόγκωση λεμφογαγγλίων, πυρετός, κλπ.).
Η ασυμπτωματική αυτή λοίμωξη και τοξοπλασμάτωση, κάτω από ειδικές συνθήκες αναζοπυρώνεται και συνυπάρχει σε άλλες παθολογικές καταστάσεις στον άνθρωπο.
Ξεχωριστό πρόβλημα, εξ'ου και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ιδιοκτητών γατιών και του κοινού γενικότερα, αποτελεί η τοξοπλασμάτωση στις έγκυες γυναίκες.
Κατ'αρχήν, μεγαλύερο κίνδυνο έχουν αυτές που δεν έχουν προσβληθεί, γιατί αυτές που έχουν προσβληθεί σε κάποια φάση της ζωής τους, πριν κυοφορήσουν, έχουν αντισώματα και πιθανή νέα προσβολή-μόλυνση την αντιμετωπίζουν επιτυχώς σε αντίθεση με τις πρώτες. Η μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκαλεί σοβαρότερα προβλήματα όταν συμβεί κατά το πρώτο τρίτο της, τα οποία μπορεί να είναι αποβολή (συνήθως) ή γέννηση παιδιών με διάφορα νευρολογικά ή οφθαλμολιγικά προβλήματα.
Σήμερα φυσικά, ο προγεννητικός έλεγχος έχει περιορίσει αυτά τα προβλήματα, δεν παύει όμως η πρόληψη να είναι η καλύτερη "λύση".

Πώς μολύνονται οι γάτες:

Με τον ίδιο τρόπο που μολύνεται ο άνθρωπος μολύνονται και τα ζώα με τελική κατάληξη τη δημιουργία κύστεων μέσα στις σάρκες τους. Τα γατιά μολύνονται τρώγοντας τέτοιες ωμές σάρκες και κλείνει και αυτό που λένε, βιολογικός κύκλος του τοξοπλάσματος.

Συμπέρασμα
:
Όταν μια γάτα δεν τρώει ωμά κρέατα, δ ε ν υ π ά ρ χ ε ι περίπτωση να πάθει τοξοπλασμάτωση. Ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί τρώγοντας όχι καλοψημένο κρέας επίσης. Ακόμα και οι χειρισμοί ενός άψητου κρέατος στην κουζίνα μπορούν να μολυνουν εναν άνθρωπο. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε επίσης την δυνατότητα μόλυνσης του ανθρώπου κατά τη διάρκεια των μεταμοσχεύσεων οργάνων.
Πολλοί λοιπόν οι τρόποι μετάδωσης του τοξοπλάσματος στον άνθωπο και κατά συνέπεια οι κίνδυνοι που διατρέχει. Από τις γάτες όμως εάν τρέφονται με ψημένα φαγητά ή με φαγητα του εμπορίου, τότε οι κίνδυνοι είναι ανύπαρκτοι.

Τρόποι προφύλαξης:

Πλύσιμο χεριών, φρούτων,λαχανικών. Να μην πίνουμε νερό από λιμνάζοντα νερά. Για τις έγκυες ιδιαίτερα, να φορούν γάντια όταν δουλεύουν σε χωράφια-κήπους και όταν χειρίζονται το άψητο κρέας στην κουζίνα, καθώς ςπίσης και όταν καθαρίζουν δοχεία υγιεινής των γατιών.

References :
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος
Βήματα στην ανάπτυξη (Περιοδικό)
my cat
posted by srm1033 at 5:21 AM 2 comments