Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Friday, April 25, 2008

Βεγγαλικα, ενα εθιμο που τρομαζει τα ζωακια μας...



Σε εποχες οπως το Πασχα συνηθιζεται να χρησιμοποιουνται βεγγαλικα. Για εμας ειναι κατι που προκαλει χαρα, οχι ομως και για τα ζωακια μας, που λογο της ευαισθητης ακοης τους ταλαιπωρουνται απο τον τρομο η ακομη και τον πονο που τους προκαλουν.Επίσης, παρατηρούνται τέτοιες ημέρες οι περισσότερες απώλειες δεσποζόμενων ζώων. Θα παραθεσω μερικες χρησιμες συμβουλες για τετοια περιπτωση.
  1. Κρατατε μεσα στο σπιτι γατες και σκυλους οταν τα βεγγαλικα ειναι να ξεκινησουν.
  2. Κλειστε πορτες και παραθυρα, ασφαλιστε πορτακια για γατες, ωστε να εμποδισετε τα ζωακια σας να δραπετευσουν και να απομονωσετε στο ελαχιστο τον θορυβο.Τραβηξτε κουρτινες και κλειστε ρολα. Αν τα ζωακια σας εχουν συνηθισει σε συγκεκριμενους θορυβους, οπως αυτον της τηλεορασης η ραδιο, ανοιξτε τα αλλα οχι πολυ δυνατα, ετσι ωστε να μπλοκαρετε καπως τον ηχο των βεγγαλικων.
  3. Να ειστε σιγουροι οτι το ζωακι σας φοραει το λουρακι του και εχει ταυτοτητα και στοιχεια πανω σε αυτη, ετσι ωστε σε περιπτωση που ξεφυγουν θα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να επιστρεψουν σε εσας.
  4. Μην παιρνετε τα σκυλακια σας σε μερη που θα ριχτουν βεγγαλικα. Ακομη και αν ο σκυλος σας ειναι ηρεμος και δεν γαυγιζει δεν παει να πει οτι θα του αρεσει!
  5. Μην δενετε το σκυλακι σας εξω σε κηπους, εξω απο μαγαζια, η μεσα σε αυτοκινητα ενω πεφτουν βεγγαλικα.
  6. Μην βγαζετε το σκυλακι σας βολτα οταν πεφτουν βεγγαλικα. Σιγουρευτειτε οτι το βγαλατε νωριτερα για βολτα.
  7. Μην φωναξετε η μαλωσετε το ζωακι σας αν το δειτε τρομαγμενο, γιατι το μονο που θα καταφερετε θα ειναι να το στρεσαρετε περισσοτερο.
Βοηθήστε το ζωάκι σας
  • Φτιαξτε του μια φωλια σε καποια ησυχη γωνια του σπιτιου, που θα μπορει να νιωσει ασφαλεια, ισως κατω απο καποιο κρεββατι με παλια σας ρουχα, που θα μπορει να κρυφτει μολις τα βεγγαλικα αρχισουν.
  • Αν η γατουλα σας τριγυριζει ανησυχη νιαουριζοντας, και προσπαθοντας να βρει καπου να κρυφτει, αφηστε την ησυχη και μην προσπαθειτε να την καθοδηγησετε. Θα προσπαθησει να βρει ασφαλες μερος, και ειναι σημαντικο να μην την ενοχλησετε γιατι θα την αγχωσετε περισσοτερο.
  • Προσπαθειτε να μην αφηνετε μονα τους τα ζωακια σας σε τετοιες περιπτωσεις βεγγαλικων που θα τους δημιουργησουν φοβο.
  • Προσπαθειτε να ειστε εσεις ηρεμοι και να φερεστε φυσιολογικα. Επαινειτε το ζωακι σας αν ειναι ηρεμο.
  • Σε περιπτωση που εχετε αφησει το ζωακι σας μονο του και οταν γυρισετε διαπιστωσετε οτι εχει κανει ζημιες, η την αναγκη του σε σημεια που δεν πρεπει, μην το μαλωσετε και μην θυμωσετε μαζι του!
Πηγή: my cat
posted by srm1033 at 9:44 PM

7 Comments:

Kαλησπέρα.
Ηθελα να ρωτήσω τι απέγινε το μπλόγκ "Γοβα Στιλέτο"
Τα λέγαμε παλιότερα εκει αλλα ξαφνικά δεν μου άνοιγε !

8/5/08  

Τζονάκο, το μπλογκ έκλεισε ξαφνικά, μετά απο μια μεγάλη κακοήθεια. Δυστυχώς δεν μπορεις να φανταστείς τι σαπιλα κυκλοφορεί ανάμεσα μας.:)

8/5/08  

Κριμα, και μου άρεσε εκείνο το μπλόγκ.
Ηταν απο τα πρώτα που πρόσθεσα στα λινκς μου. Τωρα εχω πάνω απο 100 !
Χάρηκα που σε ξαναβρήκα και εύχομαι να τα ξαναλέμε πότε - πότε.
Να περνάς καλά.

8/5/08  

...και ναι, ξέρω τι σαπίλα κυκλοφορεί. Κάποτε ήξερα αλλα δεν φανταζόμουν.
Τωρα ξέρω. Απο καιρό.
Καληνύχτες.

8/5/08  

Τι έγινε με την Ηρα. Γράψε κανένα νέο.
Κακώς το έκλεισες το μπλογκ. Ψυχανώμαλοι ένα σωρό κυκλοφορούν και ένα σωρό έχουν χτυπήσει όλους μας.
Γράφτους εκεί που δεν πιάνει και αν γουστάρεις ξανάρχισε το.

16/5/08  

Τι κάνεις κοριτσάκι μου? Η Ηρα είναι μια χαρά με την χημειοθεραπεία, έχει γίνει άλλο σκυλι. Ασε που την έχει χαλάσει εντελώς η χαζοχαρούμενη Αρούνα. Ολη μέρα τρέχουν και παίζουν στην αυλή. τώρα δεν ξέρουμε βέβαια πόσο θα κρατήσει αυτό άλλά όσο και να κρατήσει είναι μεγάλο το κέρδος και για εμάς και για τα σκυλιά.
@ Για την γόβα δεν έχω να πω κάτι παραπάνω,ξενέρωσα και αυτό ήταν, ασχολούμαι με άλλα πράγματα πιο ευχάριστα που με γεμίζουν περισσότερο. Φιλάκια

17/5/08  

Επίσης προσοχή όταν βγάζετε το σκυλάκι σας βόλτα σε περιοχή με κλαμπάκια ή νεόπλουτους...΄πάντα με λουρί διότι μπορούν να σκάσουν απροειδοποιητα βεγγαλικά και να μην το βρίκετε το σκυλί μετά...

9/6/08  

Post a Comment

<< Home