Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Wednesday, October 04, 2006

Αγανάκτηση ζωόφιλων κατά της Κρατικής τηλεόρασης 3

Η κρατική τηλεόραση, ως τηλεόραση με ποιότητα και ήθος θα έπρεπε να μην προβάλει τα τσίρκο με ζώα.
Στείλτε e-mail και γράμματα διαμαρτυρίας στην ΕΤ-3!!!!!!
EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤ-3
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με την ΕΤ-3, τηλεφωνήστε στο νούμερο που υπάρχει για το κοινό.
Για τις παρατηρήσεις,
και τα σχόλιά σας (θετικά ή αρνητικά)
ή γενικά πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΕΤ-3
στo τηλέφωνo:
2310 29.94.00
και μέσω Internet:
------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- -------
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/09/2006 20:00 ΕΡΤ3
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ BOLSHOI (1993)

THE BOLSHOI CIRCUS
Ακροβάτες, ισορροπιστές, ζογκλέρ, ταχυδακτ
υλουργοί, μάγοι, κλόουν, χορευτές, μπαλαρίνες, άγρια ζώα - φίδια, καμήλες, αρκούδες, αλλά και κατοικίδια – σκυλιά, γάτες, πουλιά, είναι οι πρωταγωνιστές του τσίρκου Μπολσόι και της γεμάτης θέαμα αυτής σειράς.
Δείτε σήμερα: Eπε
ισόδιο 4
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/07/2006 20:00 ΕΡΤ3
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

6ο ΤΣΙΡΚΟ MASSIMO
6th Circo Massimo 2005
Το πρόγραμμα παρουσιάζει σύγχρονo αλλά και παραδοσιακό θέαμα.
Τα νούμερα με τα ζώα έχουν επιλεχθεί με φροντίδα και σεβασμό απέναντ
ι στα αξιοθαύμαστα αυτά πλάσματα.
------------ --------- --------- ---------

ΌΧΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ, ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ!!

Στο τσίρκο σεβασμός δεν υπάρχει. και μόνο το γεγονός ότι τα ζώα παίρνονται από το περιβάλλον τους είναι πάρα πολύ κακό. Από κει και πέρα οι συνθήκες γι αυτά τα ζώα είναι φρικτές. Υποβάλλονται σε βασανιστήρια και τα νούμερα που εκτελούν κάθε άλλο παρά τα ευχαρίστιουνται. Θα έπρεπε όχι μόνο να μην προβάλλονται τσίρκο με ζώα, αλλά να εκπέμπονται συνεχώς μηνύματα που αποτρέπουν το κοινό από τέτοια θεάματα. Αυτό που απολαμβάνει ο κόσμος σε τσίρκο με ζώα, στην πραγματικότητα είναι μέρος από τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται αυτά τα ζώα. Κάθε νούμερο που εκτελεί το ζώο είναι ένα καμουφλαρισμένο βασανιστήριο και με αυτό ο κόσμος διασκεδάζει είτε γιατί δεν το ξέρει είτε γιατί αδιαφορεί.

Θανάσης Αγγελίδης

------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- -------

ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΖΩΑ !

Τα ζώα αισθάνονται, πονάνε, χαίρονται και λυπούνται όπως και οι άνθρωποι.. Ο πόνος είναι ίδιος για όλους.

Τα ζώα του τσίρκο ταξιδεύουν ατελείωτες ώρες στα πλοία ή στα τραίνα σε τσουχτερό κρύο ή αφόρητη ζέστη, στον τρόμο, χωρίς φαγητό και νερό. Πολλά δεν επιβιώνουν. Για να πάρουν ένα μικρό από τη ζούγκλα σκοτώνουν τη μάνα ή όλη την οικογένεια. Έπειτα έρχεται η εκπαίδευση και η αιχμαλωσία σε ασφυκτικά κλουβιά.

Τα ζώα στο τσίρκο δεν διασκεδάζουν.

Οι παραστάσεις είναι επώδυνες και έξω από τη φύση τους και είναι αποτέλεσμα βασανισμών και τιμωριών. Το μπαστούνι και το μαστίγιο είναι απαραίτητα. Ο κόσμος δεν βλέπει το εργαλείο που χρησιμοποιεί ο θηριοδαμαστής : Μια σουβλερή αγκύλη είναι κρυμμένη μέσα στις κορδέλες. Κουνώντας αυτό το ραβδί, το ζώο θυμάται και εκτελεί τις εντολές.

Ξύλο, περισσότερο ξύλο.

Μια γνωστή μέθοδος για να λυγίσουν τη θέληση μιας τίγρης είναι να τη ξαπλώνουν με κάθε πόδι δεμένο και να της ρίχνουν πάρα πολύ ξύλο. Στην αρχή το ζώο φωνάζει και βρυχάται όλο και περισσότερο αδύναμο μέχρι που καταλαβαίνει οτι κάθε αντίσταση του είναι άχρηστη. Στα άλογα φοράνε σκληρές κάλτσες που τους ματώνουν τα πόδια, για να αναγκάζονται να μάθουν τον "ωραίο" βηματισμό και τους χτυπούνε τη μουσούδα για να σηκώνονται στα δυο τους πόδια.

*

Oχι στην αιχμαλωσία των ζώων.

*

Oχι στο βασανισμό των ζώων. Κάθε θηριοδαμαστής με πείνα, δίψα, φωτιά, ξύλο λυγίζει τα ζώα, μέχρι θανάτου ή τρέλας

*

Oχι τέτοια παιδεία στα παιδιά.

*

Oχι τον εξευτελισμό την ζωής,

ΠΗΓΗ: http://www.cres. gr/efap/circo1. html




Καταγγελία - Κακοποίηση Ζώων

Ακολουθούν κά ποιες φωτογρα φίες απο τσίρκο που λειτουργεί στις αλυκές της ανα βύσσου. Αυτέ ς οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν απο δύο άτομ α, βάζοντας σ ε κίνδυνο την σωματική τους ακαιρεό τητα.



Αυτά τα δύο άτομα μπήκαν με την πρόφαση οτι λατρεύουν το τσίρκο και οτι πάντα ήθελαν να δούν απο κοντά τα "Άγρια Θηρία". Τελικά αποδείχτηκε οτι τα άγρια θηρία δεν ήταν αυτά στα κλουβιά αλλά αυτοί που περπατούσαν εκτός κλουβιών, ελεύθεροι.

Image

Εάν προσέξετε το τιγράκι, θα δείτε οτι έχει τρύπα στο κεφάλι, είναι κομμένα τα μουστάκια του και τα μάτια του είναι θολά. Προφανώς το τιγράκι είναι σχεδόν τυφλό! Αυτό έχει προέλθει από άγριο βασανισμό, ώστε το τιγράκι να υπακούει στις εντολές του "ανώτερου" και "πολιτισμένου" αφεντικού του.

Το τσίρκο έχοντας στη κατοχή του αυτά τα ζώα, πιθανώς, λειτουργεί παράνομα. -"Όλα τα ζώα εκεί μέσα έχουν 'αυτιστική' συμπεριφορά", λένε τα δύο άτομα που εισήλθαν στο τσίρκο. "Οι ελέφαντες κουνούν όλη μέρα το κεφάλι πάνω-κάτω, ο ρινόκερος χτυπάει συνεχώς τα κέρατά του στα κάγκελα του κλουβιού του."

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να πάψει ο άνθρωπος να θεωρείται ανώτερος και να μάθει να συμβιώνει με όλα τα άλλα πλάσματα του πλανήτη! Είναι απαράδεκτο να επικρατούν τέτοιες καταστάσεις ντροπής, αίσχους και αισχροκέρδιας.

Επισυνάπτεται κείμενο για εκδήλωση διαμαρτυρίας απο το Stray.gr. Παρακαλώ στείλτε το όπου μπορείτε. Ειδοποιήστε τον κόσμο για το αντίκτυπο που έχει στα ζώα το αποτέλεσμα της αισχροκέρδιας και της ψευτο-κυριαρχίας.

Στέλιος Δασσόπουλος

ΠΗΓΗ: www.pets.gr

2 Comments:

Θλιβερό πολύ θλιβερό. Δε κάνουμε τίποτ έτσι όμωε. Γιατί δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να το απαγορεύει αυτό ???

4/10/06  

Εδώ θα τα δείς όλα αναλυτικά
http://www.vgt.at/actionalert/circus/commissioner/index.php?country=gr

"Η άποψη του Eurogroup είναι ότι η κατοχή άγριων ζώων από τσίρκο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί είτε με ηθικά είτε με συντηρητικά επιχειρήματα και επομένως θα πρέπει να καταργηθεί μέσω μιας απαγόρευσης κατοχής άγριων ζώων από τσίρκο."

Η απαγόρευση των άγριων ζώων σε τσίρκο του νόμου §27 για την προστασία των ζώων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένα βήμα προόδου προς τα αναπτυσσόμενα ιδανικά για την προστασία των ζώων. Στο εγγύς μέλλον άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναπτύξουν τέτοια νομοθεσία.

Ελπίζω να σε κάλυψα

4/10/06  

Post a Comment

<< Home