Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Thursday, September 20, 2007

Τα ΜΠΑ ΑΘ είναι μια εξαιρετικά πολυσυναντώμενη ράτσα

Τα ΜΠΑ ΑΘ είναι μια εξαιρετικά πολυσυναντώμενη ράτσα.Σημαίνει ΜΠΑ σταρδο ΑΘηνών και έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πριν,ίσως και στην προ-δημάρχου Αβραμόπουλου εποχή...(χι χι χι) :st

Αιτία δημιουργίας της ήταν κυρίως η εθελοντική ευγενής εγκατάλλειψη οικόσιτων ζώων στους δρόμους,για σοβαρότατους οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους,όπως
-μεγάλωσε πολύ
-άναχώρηση για διακοπές
-αναχώρηση για σπουδές
-μετάνοια αγοράς/ήταν Χριστουγεννιάτικο δώρο
κ.α.

Αποτελούν σκυλιά ιδιαίτερα αγαπητά σε ανθρώπους που δείχνουν μια ευαισθησία προς όλα τα πλάσματα άσχετου προελευσης ενώ ταυτόχρονα αποτελούν παρεξηγημένη ράτσα,καθότι πολύ τα λένε ''ημίαιμα''.Οχι,έχει διαπιστωθεί από κορυφαίους ομίλους ότι τα ΜΠΑ ΑΘ αποτελούν υπέροχα δείγματα της χώρας μας και του μεσογειακού κλίματος.
Αλλωστε γι αυτό πολλοί ιδιοκτήτες τους,τα ζευγαρώνουν με σκοπό τη διαιώνιση αυτής της υπέροχης ράτσας-φάτσας.

Μικρό πρόβλημα αποτελεί ο υπερ πληθυσμός τους στους δρόμους της Αθήνας-για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω- αλλά λύνεται εύκολα με
-περισσυλογές/ευθανασίες
-φόλες/δηλητηριασμούς
-κακοποίησεις μέχρι θανάτου

Χρώματα:όλοι οι συνδυασμοί είναι αποδεκτοί-όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο
Υψος:από 10 εκατοστά ως και 55,τα πάντα αποδεκτά
Βάρος:προτιμούνται τα κοκαλιάρικα και ταλαιπωρημένα,κάτω των 20 κιλών,με ψώρα και τσιμπούρια,ενώ πρόσθετο προσόν αποτελούν οι ασθένειες όπως καλαζάρ και ερλχίωση.Ανω των 30 κιλών θεωρούνται καλοζΩίσμένα και καλύτερα να τους ρίχνονται φόλες.

Χαρακτήρας:απλά υπέροχος.Αυτό ίσως είναι που τα κάνει μισητά σε ορισμένους.Καλοσυνάτα,γλυκά,παιχνιδιάρικα,αγαπησιάρικα ενώ κάποια και φύλακες! ,όμορφα,τσαχπίνικα,ζωηρά και πιστά...Μοναδικά χαρακτηριστικά,για τα οποία γίνεται κάθε προσπάθεια να εξαλειφθούν από εχθρούς της ράτσας,οι οποίοι κλοτσώντας τα και ριχνωντας πέτρες προσπαθούν να τα κάνουν κακά όσο και οι ίδιοι.

Απαγορεύεται δια ροπαλου η στείρωση τους καθώς κινδυνεύουν με εξαφάνιση!Οι παραβάτες τιμωρούνται από τον ΜΠΑ ΑΘ οδιλικό όμιλο Ελλάδος.Πρέπει να γίνουν γονείς,να νιώσουν τη χαρά της μητρότητας & της πατρότητας αντίστοιχα.Οσο περισσότερα κουτάβια και αν κάνουν,τόσο το καλύτερο.

Πιθανά σημεία εύρεσης τους:σκουπιδοντενεκέδες,χωματερές,στενάκια,κούτες,πεζοδρόμια,δεμένα σε κολώνες,ορεινές περιοχές-από καλούς συμπολίτες μας.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΜΠΑ ΑΘ
Τα ΜΠΑ ΑΘ δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας.
Είναι επιλογή μας αν θα τα ταϊζουμε και θα τους δίνουμε νερό.Επίσης,για τη δική μας υγεία καλό θα ήταν να εμβολιάζονται,άλλά αν τα διατηρούμε σε κήπο-ταράτσα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σημαντικό:τα ΜΠΑ ΑΘ είναι σκυλιά ιδιαιτέρως φιλελεύθερα.Το καλύτερο τους είναι να ναι στο οικόπεδο που διαθέτουμε εκτός Αθηνών και πηγαίνουμε 1 φορά το μήνα ή στη ταράτσα,όπου δεν έχουν καμία επαφή με μας-μην ξεχνάμε ότι ο σκύλος ήταν αγριο ζώο,που ζούσε σε αγέλες.Τι δουλειά έχει στο σπίτι,πάνω στο καναπε???

Χρησιμότητα:Ανάλογα με το μέγεθος τους και το χαρακτήρα τους χρησιμοποιούνται και αντιστοιχα.Πχ τα μικρόσωμα αποτελούν Δώρο για τα παιδιά μας(μέχρι να το βαρεθούν,μετά βλέπουμε) ενώ τα μεγαλόσωμα,με στοιχεία από λυκόσκυλο για παράδειγμα γίνονται άριστοι φύλακες με λίγη και αποτελεσματική εκπαίδευση:ξύλο,δεσιμο με τις ωρες χωρίς φαγητό και όχι χάδια.

Αν μετανιώσετε...


Αν μετανιώσετε την υιοθεσία ενός ΜΠΑ ΑΘ η λύση είναι απλή.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ(θα σας κατσαδιάσουν) Ή ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ(ξέρει τα μέρη και θα μπορέσει να επιβιώσει).ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Συνήθως λόγω αγάπης και πίστης γυρνούν πίσω,οπότε τότε το καταβρέχετε με το λάστιχο και θα φύγει κάποια στιγμή έξω απ το σπίτι σας.
Αν το πρόβλημα επιμένει,το θανατώνετε και το πετάτε στο βουνό,δεμένο χειροπόδαρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες.ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ. :!:


Image
Koυτάβια ΜΠΑ ΑΘ σε πρότυπο,υπερσύγχρονο εκτροφείο στη Σερβία

Image
κουτάβι ΜΠΑ ΑΘ ,σπάνιο,γεμάτο τσιμπούρια,στην Ελλάδα,λίγο πριν τους Ολυμπιακούς 2004.

Image
υγιέστατη θηλυκιά ΜΠΑ ΑΘ σε καταφύγιο ΜΠΑ ΑΘ στην Ελλάδα,κατάλληλη για αναπαραγωγή

Image
τρόπος αποθήκευσης νεκρού ΜΠΑ ΑΘ,στην Κρήτη


Image
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ ΜΠΑ ΑΘ!



ΥΓ:ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.Το μόνο αληθινό είναι οι φωτογραφίες...Αυτές οι ψυχούλες που ζουν στους δρόμους και παρακαλάνε για ένα χάδι.
http://www.ourdogs.gr/ad/viewtopic.php?f=64&t=343

Ευχαριστώ την Κλειάννα για το ποστ





posted by srm1033 at 1:08 PM

3 Comments:

Για καλή μου τύχη, δεν φορτώνει τις φωτό...δεν θα το άντεχα...

21/9/07  

Για καλή σου τύχη γοργονάκι, πίστεψε με.

22/9/07  

Ούτε κι'εγώ τις βλέπω και είναι και τα γράμματα ψείρες. Σταυρώθηκα για να το διαβάσω (η κυρία με την πρεσβυωπεία που γυαλιά δεν λέει να βάλει).
Είναι η αγαπημένη μου ράτσα πάντως.
φιλιά όμορφη

26/9/07  

Post a Comment

<< Home