Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Thursday, September 27, 2007

Εγκλημα έκαψαν ζωντανά 25 σκυλιά




Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ


Στον τόπο όπου κάηκαν τόσοι άνθρωποι, στη Ροβιάτα της Αμαλιάδας, ασυνείδητοι έκαψαν χθες ζωντανά (!) 25 σκυλιά που φιλοξενούνταν προσωρινά σε χώρο που είχε οργανώσει με δικά της χρήματα μια ηλικιωμένη αλλοδαπή. Η ανείπωτη αθλιότητα που δείχνει τον πολιτισμό και το επίπεδο κάποιων «γνωστών-αγνώστων» συνέβη χθες τη νύχτα όταν οι άθλιοι εμπρηστές έβαλαν φωτιά σε ξερά χόρτα ακριβώς δίπλα από την αποθήκη όπου βρίσκονταν περιφραγμένα τα άτυχα ζώα με προφανή σκοπό να τα θανατώσουν.



Χθες το μεσημέρι φιλοζωικές οργανώσεις από την Πάτρα μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος και πήραν για περίθαλψη όσα από τα σκυλιά είχαν γλιτώσει από τη φωτιά
Λόγω του ισχυρού αέρα που έπνεε στην περιοχή η φωτιά εισέβαλε στο πρόχειρο καταφύγιο με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο 25 από αυτά. Κατά της αλλοδαπής Τατιάνας Αφένδρα είχαν εκφραστεί πριν από περίπου δύο μήνες οι κάτοικοι της περιοχής με τον ισχυρισμό ότι τους ενοχλούσαν τις νύχτες τα γαυγίσματα και ότι πολλά από τα σκυλιά έβγαιναν έξω από τον περιφραγμένο χώρο και προκαλούσαν ζημιές στους κτηνοτρόφους. Η αλλοδαπή στην προσπάθειά της να βρει κάποια άκρη είχε ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου Αμαλιάδας αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στο αίτημά της επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία και έλλειψη ειδικού χώρου.

«Ηταν σαν να μου έκαψαν τα παιδιά μου. Τα αγαπούσα πολύ αυτά τα δύστυχα ζώα και με δικά μου έξοδα προσπαθούσα να τα κάνω να νιώσουν καλύτερα και να μην ενοχλούν τον κόσμο. Εξι χρόνια τα μεγάλωνα και τα φρόντιζα και τώρα κάποιοι μου τα σκότωσαν... Δεν πείραξαν ποτέ κανέναν αυτά τα δύστυχα ζώα», δήλωσε με λυγμούς η ηλικιωμένη γυναίκα. Χθες το μεσημέρι φιλοζωικές οργανώσεις από την Πάτρα μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος και πήραν για περίθαλψη όσα από τα σκυλιά είχαν γλιτώσει από τη φωτιά.

Με ανακοίνωσή της χθες η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ) αναφέρει: «Το ξέρουμε ότι ορισμένοι θα πουν: εδώ κάηκαν 75 άνθρωποι από τις πρόσφατες πυρκαγιές, για 20 σκυλιά θα μιλάμε τώρα; Αν όμως σκεφθούμε ότι κάποιοι, από δόλο ή και αμέλεια, γίνονται πρόξενοι για να χαθούν άνθρωποι ή ζώα, για να καταστραφεί το δάσος, το φυσικό περιβάλλον, η άγρια ζωή, τότε το μόνο και θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον».




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/09/2007
posted by srm1033 at 5:47 AM

2 Comments:

Το διάβασα στον πλανήτη κι'έπαθα σοκ. Είμαστε πολύ κατώτερο είδος, το λέω και θα το ξαναλέω στον αιώνα τον άπαντα. Που να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά τα καθίκια που το έκαναν. Ασπρη μέρα να μην δούνε τα καθάρματα.

27/9/07  

Εγω απλά το έβαλα και απο εκείνη την ώρα έχω σκεφτεί χιλιάδες πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν σε αυτούς που το έκαναν. Δυστυχώς όπως πολύ σωστά λές είμαστε κατώτερο είδος γιαυτό και μας συμβαίνουν τόσα. Εδώ δεν δίστασαν να κάψουν συνανθρώπους στα σκυλιά θα κώλωναν

27/9/07  

Post a Comment

<< Home