Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Thursday, January 04, 2007

cats VS Dogs...and the winner isssssss

9 «σκυλαδικοι» λογοι για να προτιμησετε τη γατα!
Υπάρχουν οι φιλόζωοι «γατάδες» και οι αντίστοιχοι «σκυλάδες». Πρόκειται για φανατικούς χωρίς επιχειρήματα, που απλά δε δέχονται συζήτηση για την προτίμησή τους. Αν λοιπόν λατρεύετε τις γάτες, υιοθετήστε μια: Γιατί έτσι σας αρέσει! Αν όμως έχετε αδυναμία στους σκύλους, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε, όχι βέβαια την αγάπη σας για αυτούς, αλλά, απλά, την επιλογή κατοικίδιου.
H αλλαγή της επιλογής σας μπορεί να είναι γιατί:
1. Λείπετε πολύ από το σπίτι. Οι γάτες αντέχουν καλύτερα τη μοναξιά
2. Είστε τεμπέλης. Η γάτα δεν απαιτεί να τη βγάλετε βόλτα.
3. Είστε ανεξάρτητος τύπος και το εκτιμάτε και στους άλλους. Ο σκύλος τα περιμένει όλα από εσάς.
4. Δεν είστε ιδιαίτερα του προγράμματος. Οι σκύλοι το λατρεύουν.
5. Δεν έχετε χρόνο και ενέργεια για τη φροντίδα του. Οι γάτες είναι χαρούμενες, αρκεί να υπάρχει φαγητό, νερό και να τους καθαρίζετε την άμμο τακτικά.
6. Λείπετε συχνά Σαββατοκύριακα και δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας το σκύλο. Η γάτα «βολεύεται» με μια ταΐστρα και τη σύντομη επίσκεψη κάποιου φίλου.
7. Είστε «καθαρός» τύπος. Ο σκύλος χάνει συνήθως περισσότερη τρίχα (εκτός από κάποιες φυλές) και φέρνει περισσότερη βρώμα, επιστρέφοντας από τη βόλτα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως συνήθως λατρεύει το νερό, τις λάσπες, τα ψοφίμια…
8. Θέλετε παρέα για το σκύλο σας, αλλά δε διαθέτετε πρόσθετο χρόνο για την περιποίηση ενός δεύτερου σκύλου. Μια γάτα μπορεί να αποτελέσει θαυμάσια παρέα για αυτόν.
9. Δε σας αρέσει να κοντράρεστε με τους γύρω. Η ύπαρξη σκύλου συχνά «ανάβει τα αίματα». Η παρουσία μιας γάτας είναι πιο διακριτική και γίνεται ευκολότερα ανεκτή από τους «μισόζωους» γείτονες. Η γάτα δε γαβγίζει και άρα δεν «ενοχλεί».

gav&niaou magazine
posted by srm1033 at 7:16 AM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home