Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Friday, April 13, 2007

χωρίς λόγια





Μια απίστευτη ιστορία φρίκης με θύμα ένα σκύλο, ηλικίας 2 το πολύ 3 χρόνων, έχει αναστατώσει τις τελευταίες ημέρες φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους σε όλο τον κόσμο και έχει επιβεβαιώσει -για πολλοστή φορά- πως η έννοια πολιτισμός είναι άγνωστη για κάποιους συμπατριώτες μας.
Οσα συνέβησαν τη Μεγάλη Πέμπτη, κοντά στο κέντρο της Χίου, δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους. Ανθρώπινα κτήνη έδεσαν βεγγαλικά στην κοιλιά του τετράποδου και στη συνέχεια τα πυροδότησαν, με αποτέλεσμα να εκραγούν και να το τραυματίσουν σοβαρά.
Για καλή τύχη του ζώου, ένας από όσους συνάντησαν το σκύλο που αιμορραγούσε, τηλεφώνησε στην υπεύθυνη του φιλοζωικού σωματείου και της είπε ότι «είχε τραυματιστεί». Η Κάρλι Πρόβεν-Πολίτη πήρε το αυτοκίνητό της και έτρεξε να βρει το χτυπημένο ζώο, νομίζοντας ότι είχε τραυματιστεί από αυτοκίνητο. Μισή ώρα μετά, όταν ιδιώτης κτηνίατρος -άνοιξε προς τιμήν του το ιατρείο του- και εξέτασε το ζώο, διαπίστωσε έκπληκτος ότι στο σώμα του άτυχου ζώου υπήρχαν υπολείμματα από βεγγαλικό.
«Χρειάστηκαν 40 ράμματα. Το ζώο αιμορραγούσε και ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Ο κτηνίατρος το παρακολουθεί στενά, ενώ θα χρειαστεί να πάρει αντιβίωση για 50 ημέρες, για να γίνει καλά», περιγράφει στην «Ε» η κ. Πρόβεν-Πολίτη.
Αργυρώ Μώρου
Ελευθεροτυπία 12/4/07
posted by srm1033 at 1:30 AM

4 Comments:

και που έζησε θαύμα είναι. Πραγματικά απίθανο να το πιστέψεις. Καλά αυτόπτες μάρτυρες δεν υπήρξαν;

13/4/07  

Προφανως και υπηρξαν αυτοπτες μαρτυρες.

Ηταν ολα αυτα τα κτηνη που φωναζαν "Χριστος Ανεστη" το ενα στο αλλο και ανταλασσαν μεταξυ τους το φιλι της Αγαπης.

Παραδοσικο νησι εφοπλιστων και λεφταδων η Χιος. Σιγα μην ενδιαφερθουν για τα αδεσποτα. Οχι να μας λερωσουν και τα κοττερα.

13/4/07  

Τι να πω ρε παιδιά δεν ξέρω τα έχω χαμένα. Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό πάντως. Ισως και να αξίζει η φυλακή.

13/4/07  

έχω χάσει τις λέξεις από το στόμα μου...

αρρωστησα...

και δεν ξέρω καν από που να το πιάσω το θέμα και που να το αφήσω...και τώρα δηλαδή αυτοι λέγονται άνθρωποι;;

17/4/07  

Post a Comment

<< Home