Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Friday, April 25, 2008

Βεγγαλικα, ενα εθιμο που τρομαζει τα ζωακια μας...



Σε εποχες οπως το Πασχα συνηθιζεται να χρησιμοποιουνται βεγγαλικα. Για εμας ειναι κατι που προκαλει χαρα, οχι ομως και για τα ζωακια μας, που λογο της ευαισθητης ακοης τους ταλαιπωρουνται απο τον τρομο η ακομη και τον πονο που τους προκαλουν.Επίσης, παρατηρούνται τέτοιες ημέρες οι περισσότερες απώλειες δεσποζόμενων ζώων. Θα παραθεσω μερικες χρησιμες συμβουλες για τετοια περιπτωση.
  1. Κρατατε μεσα στο σπιτι γατες και σκυλους οταν τα βεγγαλικα ειναι να ξεκινησουν.
  2. Κλειστε πορτες και παραθυρα, ασφαλιστε πορτακια για γατες, ωστε να εμποδισετε τα ζωακια σας να δραπετευσουν και να απομονωσετε στο ελαχιστο τον θορυβο.Τραβηξτε κουρτινες και κλειστε ρολα. Αν τα ζωακια σας εχουν συνηθισει σε συγκεκριμενους θορυβους, οπως αυτον της τηλεορασης η ραδιο, ανοιξτε τα αλλα οχι πολυ δυνατα, ετσι ωστε να μπλοκαρετε καπως τον ηχο των βεγγαλικων.
  3. Να ειστε σιγουροι οτι το ζωακι σας φοραει το λουρακι του και εχει ταυτοτητα και στοιχεια πανω σε αυτη, ετσι ωστε σε περιπτωση που ξεφυγουν θα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να επιστρεψουν σε εσας.
  4. Μην παιρνετε τα σκυλακια σας σε μερη που θα ριχτουν βεγγαλικα. Ακομη και αν ο σκυλος σας ειναι ηρεμος και δεν γαυγιζει δεν παει να πει οτι θα του αρεσει!
  5. Μην δενετε το σκυλακι σας εξω σε κηπους, εξω απο μαγαζια, η μεσα σε αυτοκινητα ενω πεφτουν βεγγαλικα.
  6. Μην βγαζετε το σκυλακι σας βολτα οταν πεφτουν βεγγαλικα. Σιγουρευτειτε οτι το βγαλατε νωριτερα για βολτα.
  7. Μην φωναξετε η μαλωσετε το ζωακι σας αν το δειτε τρομαγμενο, γιατι το μονο που θα καταφερετε θα ειναι να το στρεσαρετε περισσοτερο.
Βοηθήστε το ζωάκι σας
  • Φτιαξτε του μια φωλια σε καποια ησυχη γωνια του σπιτιου, που θα μπορει να νιωσει ασφαλεια, ισως κατω απο καποιο κρεββατι με παλια σας ρουχα, που θα μπορει να κρυφτει μολις τα βεγγαλικα αρχισουν.
  • Αν η γατουλα σας τριγυριζει ανησυχη νιαουριζοντας, και προσπαθοντας να βρει καπου να κρυφτει, αφηστε την ησυχη και μην προσπαθειτε να την καθοδηγησετε. Θα προσπαθησει να βρει ασφαλες μερος, και ειναι σημαντικο να μην την ενοχλησετε γιατι θα την αγχωσετε περισσοτερο.
  • Προσπαθειτε να μην αφηνετε μονα τους τα ζωακια σας σε τετοιες περιπτωσεις βεγγαλικων που θα τους δημιουργησουν φοβο.
  • Προσπαθειτε να ειστε εσεις ηρεμοι και να φερεστε φυσιολογικα. Επαινειτε το ζωακι σας αν ειναι ηρεμο.
  • Σε περιπτωση που εχετε αφησει το ζωακι σας μονο του και οταν γυρισετε διαπιστωσετε οτι εχει κανει ζημιες, η την αναγκη του σε σημεια που δεν πρεπει, μην το μαλωσετε και μην θυμωσετε μαζι του!
Πηγή: my cat
posted by srm1033 at 9:44 PM 7 comments

Saturday, April 12, 2008

Η έκθεση με τον σκύλο που λιμοκτονεί, αναφέρθηκε ως απάτη


Η ιστορία που θέλει έναν σκύλο να πεθαίνει από την πείνα, σαν μέρος μιας έκθεσης, φαίνεται, σύμφωνα με νέες πηγές ότι ψευδώς αναφέρθηκε στην εφημερίδα "The Nation" της Κόστα Ρίκα. Αναφέρθηκα στην τρομερή αυτή ιστορία, την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω της παγκόσμιας κατακραυγής της έκθεσης και της αναφερόμενης πρόσκλησης επανάληψής της και αλλού.
Τώρα όμως προέκυψε, ότι η πρόθεση του καλλιτέχνη Guillermo Habacuc Bargas, ήταν να δείξει το πώς ένας σκύλος που πεθαίνει της πείνας, γίνεται το κέντρο της προσοχής σε μία έκθεση μιας γκαλερί, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει όταν βρίσκεται στον δρόμο.
Αυτό το εγχείρημα, είχε σκοπό να εκθέσει τους ανθρώπους γι' αυτό που πραγματικά είναι: «υποκριτικά πρόβατα». Ο ίδιος τόνισε, ότι προκειμένου η δουλειά του να έχει αξία, τόσο εκείνος, όσο και η γκαλερί, έπρεπε να δώσουν την εντύπωση ότι ο σκύλος πέθαινε πραγματικά της πείνας.
Η Χουανίτα Μπερμούντεζ (Juanita Bermudez), διευθύντρια της γκαλερί Codex, δήλωσε ότι δεν θα επέτρεπε την κακομεταχείριση του σκύλου, ότι το ζώο έτρωγε και έπινε κανονικά και ότι στο τέλος της έκθεσης, το άφησαν πάλι ελεύθερο στους δρόμους, απ' όπου και το είχαν πάρει. «Πρόκειται για εννοιολογική τέχνη και για ένα έργο που αφήνει ένα κοινωνικό μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.
Η επίδειξη αυτή, προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν μέσω ίντερνετ μία αίτηση, προκειμένου να προλάβουν να πεθάνει κι άλλο σκυλί από την πείνα, σε ενδεχόμενη επανάληψη της έκθεσης.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης δέχτηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής του και κρίνοντας από τον ακραίο θυμό που προκάλεσε αυτή η ιστορία, κάτι τέτοιο δεν θα με εξέπληττε.
Το περίεργο είναι το πώς αντιδράτε εσείς, τώρα που γνωρίζετε ότι όλο αυτό ήταν μια απάτη.
Υποψιάζομαι, ότι, σαν κι εμένα, θα εξακολουθείτε να νιώθετε οργή, θα το θεωρείτε κατά πάσα πιθανότητα όλο αυτό αρρωστημένο και ότι η πρώτη σας αντίδραση ήταν πλήρως δικαιολογημένη.
Αν και δεν συμφωνώ με αυτές τις σοκαριστικές μεθόδους, ωστόσο, θαυμάζω την ικανότητα του Guillermo Habacuc Bargas να προκαλέσει τέτοια αντίδραση και υπό αυτήν την έννοια, δεν πέτυχε αυτό που εξ αρχής ήθελε να κάνει;
Τώρα, αν αυτό μπορεί να αποκαλεστεί τέχνη, εννοιολογική ή μη, είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο.

Πηγές: http://groups.google.com/group/pets_gr

(http://studioa-blog.blogspot.com/2008/04/guillermo-vargas.html)

posted by srm1033 at 12:09 AM 3 comments

Thursday, April 10, 2008

Σκυλιά και Πρησμένοι Αδένες-Λέμφωμα



Ήταν πολύ καλό για να είναι –όχι αληθινό- αλλά ανώδυνο.
Όπως περιγράφω σε προηγούμενο ποστ , ένα υπέροχο σκυλί η Ήρα μας υιοθέτησε εντελώς ξαφνικά. Την λατρέψαμε και εμείς γιατί πραγματικά το αξίζει και έγινε ισότιμο μέλος της οικογένειας μας. Πάνω στα χάδια και στις αγκαλιές διαπιστώσαμε πως έχει πρησμένους τους λεμφαδένες του λαιμού. Την πήγαμε σε ένα κτηνίατρο της περιοχής ο οποίος με την ψηλάφηση που της έκανε ,διέγνωσε πως το σκυλί απλά πέρασε κάποια ίωση. (Μας είπε επίσης πως είναι πρησμένοι και οι λεμφαδένες στα πόδια). Χορήγησε αντιβίωση και κορτιζόνη για μια περίπου εβδομάδα και φύγαμε ευχαριστημένοι και ήσυχοι πως ίωση είναι θα περάσει. Πράγματι, μετά από μια δυο ημέρες οι λεμφαδένες άρχισαν να ξε-πρήζονται και η διάθεση της να ανεβαίνει. Μόλις όμως σταματήσαμε την κορτιζόνη, ξανά οι λεμφαδένες τούμπανο.

Το ίδιο λάθος δυο φορές δεν ξαναγίνεται και έτσι τηλεφώνησα κατευθείαν στον μοναδικό κτηνίατρο που εμπιστεύομαι απόλυτα και μου έχει αποδείξει πως λατρεύει τα ζώα. Λέγεται Δημήτρης Φερλέμης και βρίσκεται στο Μοσχάτο, δηλ 100 χλμ μακριά περίπου από το σπίτι μου. Μόλις του είπαμε τα συμπτώματα ζήτησε να την δει αμέσως. Και την πήγαμε…αμέσως.

Εξέταση αίματος : Γενικά καλή , λίγο ανεβασμένα τα λευκά.

Εξέταση για Καλαζαάρ: Αρνητική( εκεί χάρηκα το ζώων, που να ήξερα την συνέχεια)

Ο γιατρός προβληματισμένος. Θα πάρουμε δείγμα για βιοψία μας ανακοινώνει. Η Ήρα Θεά, υπέμενε αδιαμαρτύρητα τα πάντα. Εγώ άρχισα να πανικοβάλλομαι και ο άντρας μου να σκοτεινιάζει.

Να μην πλατειάζω άλλο, περάσαμε μια φρικτή εβδομάδα με πολύ στεναχώρια και δάκρυα. Σήμερα ο γιατρός μου ανακοίνωσε πως είναι λέμφωμα, δηλαδή καρκίνος.

Δύο λύσεις υπάρχουν : Ευθανασία και χημειοθεραπεία. Ο κανονικός ιδιοκτήτης της είπε ευθανασία. Εμείς μετά από συζήτηση με τον γιατρό θα κάνουμε ότι θα έκανε και αυτός για το σκυλί του. Χημειοθεραπεία και βλέπουμε. Παράταση ζωής (καλής ζωής) από 6 μήνες μέχρι και δυο χρόνια. Αξίζει τον κόπο μόνο και για μια ημέρα που θα την έχουμε παραπάνω μαζί μας.




ΦΕΡΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κοραή 48, 18345 Μοσχάτο, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τηλ.: 210 9400130


posted by srm1033 at 12:01 PM 15 comments

Sunday, April 06, 2008

Κάποιος για τον Ροτ??????


Ο ΡΟΤ ΕΙΝΑΙ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΑΨΟΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΣ. ΕΚΤΕΛΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΟΠΩΣ «ΚΑΤΣΕ» ΚΑΙ «ΔΩΣΕ ΠΟΔΙ».

ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ IΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ!

ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.

posted by srm1033 at 12:24 AM 1 comments