Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα

Tuesday, December 25, 2007

Χρόνια Καλύτερα...

Με πολλές αγκαλιές
πολλά κόκκαλα


και πολλή αγάπη....
posted by srm1033 at 1:04 AM 4 comments

Friday, December 21, 2007

"Ζωντανά" δωράκια


Χριστούγεννα ,Πρωτοχρονιά,Ονομαστικές γιορτές, γενέθλια, ανάγκη για αγορά δώρου. Πώς όμως θα ξεχωρίσουμε? Πώς θα ξεφύγουμε από τα τετριμμένα «ρούχα, μπιμπελό, μπιζού κλπ»? Μήπως το «δώρο» να είναι ζωντανό??… Αλήθεια, είναι απλά ένα «δώρο» το κουτάβι ή το γατάκι?

Ένα ρούχο, ένα μπιμπελό που μας δώρισαν, μπορούμε να τα πετάξουμε όταν τα βαρεθούμε ή όταν χαλάσουν. Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο με ένα ζωντανό πλάσμα?

Κατ’ αρχήν, αυτό είναι παράνομο.

Πριν λοιπόν αποφασίσουμε να πάρουμε «ζωντανό δώρο» στον εαυτό μας ή σε κάποιον που αγαπάμε, καλό θα είναι πρώτα να θέσουμε τις εξής ερωτήσεις και να προσπαθήσουμε να δώσουμε σε όλες απαντήσεις:

1. Μπορούμε να έχουμε για 15 περίπου χρόνια σαν μέλος της οικογένειας ένα ζωάκι?

2. Έχουμε την οικονομική δυνατότητα να του προσφέρουμε αυτά που χρειάζεται (καλή τροφή και όχι ξεροκόμματα, εμβόλια, εξετάσεις, σωστή συμπεριφορά χωρίς νεύρα και ξύλο, σωστό μέρος διαβίωσης και όχι δεμένο σε ταράτσα ή μπαλκόνι όλη μέρα)?

3. Τι θα το κάνουμε όταν πάμε διακοπές? Θα το παίρνουμε μαζί μας, θα το αφήνουμε σε ένα κέννελ ή θα μένει αδέσποτο και αν τύχει να το βρούμε όταν γυρίσουμε, καλώς έχει?

4. Μήπως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μας δημιουργήσει πρόβλημα και το ζωάκι καταλήξει στο δρόμο?

5. Μήπως όταν αποφασίσαμε να πάρουμε ένα ζωάκι, ξεχάσαμε ότι αυτό είναι ζωντανό πλάσμα και κάνει πιπί και κακά (ίσως και πάνω στο ακριβό χαλί μας ή στον καναπέ αν δεν προσέξουμε)?? Έχουμε αγάπη, υπομονή και επιμονή?

6. Ξέρουμε ότι τα γατάκια αρέσκονται να ξύνουν τα νύχια τους σε μοκέτες, χαλιά, καναπέδες, κουρτίνες και ξύλινα έπιπλα?

7. Συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να σκουπίζουμε συχνότερα τώρα που αποκτούμε κατοικίδιο? Δυστυχώς τα ζωάκια έχουν μεγαλύτερη τριχόπτωση από τους ανθρώπους…

8. Μήπως, ενώ μας αρέσει κάποιο συγκεκριμένο σκυλάκι, όταν αυτό μεγαλώσει, παραείναι μεγάλο για το διαμέρισμα ή τα γούστα μας? Ξέρουμε πού πρέπει να αποταθούμε ώστε να ενημερωθούμε σωστά για τη ράτσα του σκύλου που μας ταιριάζει?

9. Είμαστε διατεθειμένοι να στειρώσουμε το ζωάκι μας ώστε να μην δημιουργήσουμε κι άλλα αδέσποτα στην πολύπαθη από αδέσποτα Ελλάδα? Ξέρουμε ότι η εκτροφή είναι παράνομη από μη ειδικευμένους εκτροφείς?

10. Μπορούμε να του προσφέρουμε την ευκαιρία να μάθει καλούς τρόπους και να μην καταλήξει στο δρόμο, πηγαίνοντάς το σε έναν σωστό εκπαιδευτή, ή έστω να τον ρωτήσουμε κάποια βασικά πράγματα που θα κάνουν και τη δική μας αλλά και του σκύλου μας τη ζωή καλύτερη και ευκολότερη?

Διαβάζοντας τα παραπάνω ερωτήματα, καταλαβαίνετε ότι η υιοθεσία ενός ζώου, σίγουρα, δεν είναι παιχνίδι. Αν λοιπόν δεν έχετε ικανοποιητικές απαντήσεις, προτείνω να πάτε σε ένα καλό παιχνιδομαγαζί και να αγοράσετε το ακριβότερο λούτρινο ζωάκι για δωράκι ….

Σοφία Αυγερινού
savgerinou@stray.gr


posted by srm1033 at 10:47 PM 2 comments

Wednesday, December 19, 2007

Δυναμικό Όχι των Δήμων στα Τσίρκο με Ζώα


Ομόφωνη Απόφαση της ΚΕΔΚΕ για απαγόρευση λειτουργίας

Δήμοι, Κοινότητες και περισσότερα από 150 φιλοζωικά σωματεία ενώνουν τις φωνές τους για να υπερασπίσουν το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων.

Ένα πραγματικό άλμα προς την απαγόρευση των Τσίρκο με Ζώα στη χώρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ). Οι δήμοι της χώρας αποφάσισαν να αγκαλιάσουν το αίτημα η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα, ενισχύοντας τις προσδοκίες όλων μας προκειμένου η απαγόρευση να νομοθετηθεί.


Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων κου Ανδρέα Φούρα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ πάρθηκε ομόφωνη απόφαση που απαγορεύει τα τσίρκο με ζώα. Καταρχήν αποφασίστηκε να προωθηθεί εθνική νομοθεσία που θα απαγορεύει τη λειτουργία Τσίρκο με ζώα στην χώρα μας. Όμως όλοι γνωρίζουμε πως η ψήφιση ενός νέου νόμου μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά. Έτσι η ΚΕΔΚΕ εξουσιοδότησε τον κο Φούρα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεσμών και τις Νομικές Υπηρεσίες της ΚΕΔΚΕ να προτείνουν μια τροπολογία η οποία να ορίζει ότι προκειμένου ένα Τσίρκο με ζώα να δώσει παραστάσεις σε μια συγκεκριμένη πόλη, να οφείλει να έχει άδεια του οικείου Δήμου. «Επιδίωξή μας είναι τα Τσίρκο με Ζώα να μην μπορούν να λειτουργούν σε Δήμο, χωρίς την άδεια του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εγκαθίστανται σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση του Δήμου να υπάρχουν ποινικές συνέπειες γιατί θα παραβιάζεται ποινικός νόμος» μας εξηγεί ο Δήμαρχος Πατρέων, κος Ανδέας Φούρας.

Η αναγκαιότητα για τη δραστηριοποίηση της ΚΕΔΚΕ προς την απαγόρευση του θεσμού προκλήθηκε από το γεγονός ότι η κείμενη νομοθεσία αδυνατεί να στηρίξει την απόφαση 20 και πλέον Δήμων που δεν θέλουν την εγκατάσταση και λειτουργία Τσίρκο με Ζώα εντός των συνόρων τους. Ο λόγος είναι πως τα Τσίρκο με Ζώα θεωρούνται, νομικά, υπαίθριες αγορές, κάτι που επιτρέπει τη λειτουργία τους σε ιδιωτικούς χώρους, ακόμα και αν ο Δήμος είναι αντίθετος. Το πρόστιμο που καλείται το Τσίρκο να πληρώσει σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι διοικητικό ενώ η φιλοδοξία της ΚΕΔΚΕ είναι να υπάρχουν σύντομα και ποινικές κυρώσεις.

Το αίτημα περισσότερων από 150 φιλοζωικών σωματείων της χώρας για την απαγόρευση λειτουργίας Τσίρκο με Ζώα στην Ελληνική Επικράτεια δεν φαίνεται πια μακρινό. «Η απόφαση των Δήμων να ταχθούν στο πλευρό των φιλόζωων ήταν ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικό δώρο. Η επόμενη κίνηση θα πρέπει να έρθει από εμάς τους ίδιους.» δηλώνουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. «Ας στηρίξουμε έμπρακτα την απόφαση των Δήμων μας αποφεύγοντας να επισκεφθούμε τσίρκο με ζώα ακόμη κι αν έχουμε δωρεάν εισιτήρια. Δεν είναι διασκέδαση. Πρόκειται για παραστάσεις πόνου και εξευτελισμού. Τα παιδιά μας δικαιούνται ψυχαγωγίας στη φύση και περιβαλλοντικής αγωγής και όχι ψευδείς εικόνες εγκλεισμού και άσκοπης επίδειξης της άγριας ζωής.» δηλώνει η εκπρόσωπος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Βάσω Πετρίδου.

Μπορούμε όλοι να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση, υπογράφοντας στην ιστοσελίδα arcturos.wordpress.com, προκειμένου η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Ο υπογραφές όλων μας θα κατατεθούν στην Ευρωβουλή αλλά και στους αρμόδιους φορείς της χώρας, ως ένα ακόμα μέσο πίεσης για την ενδυνάμωση του αιτήματός μας.

Για το ΓΑΒ, Κλέα Μοριανού
posted by srm1033 at 10:06 PM 0 comments

Tuesday, December 18, 2007

Αφού τα αδέσποτα "ανήκουν" σε όλους μας....

γιατί είναι τόσο λίγοι αυτοί που νοιάζονται για αυτά??????
Μια απλή απορία.....
Τα αδέσποτα έτσι για να μάθετε οι "όλοι" αγωνιστές με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι....
έχουν ανάγκη...
απο ιατρική βοήθεια όταν είναι χτυπημένα,
απο φαγητό καθημερινά,
απο αγάπη και χάδια ανθρώπινα,
απο κάποιους να τα νοιάζονται και να ανησυχούν που βρίσκονται στους δρόμους.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
απο μανιφέστα και προκυρήξεις.

Για πείτε μου λοιπόν και εμένα
ΠΟΣΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ?????
posted by srm1033 at 10:48 PM 9 comments

Monday, December 17, 2007

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,



...μας λένε Πανδώρα, Αγαθούλα, Ευτυχία, Στέργιο, Καλλικράτη, Περίανδρο, Λαμπροκλή, Τρύπα, Ροζαλία (αλλά λένε ότι είμαι αγόρι), Ερνέστο και Γκαβό.

Είμαστε γατάκια που κάτι καλοί μας μάζεψαν από το δρόμο, μας έκαναν καλά και μερικά από εμάς μπήκαμε σε κάτι μεγάλα κουτιά και είμαστε όλα μαζί και παίζουμε, παίζουμε, παίζουμε ουυυυυ. Μας είπαν ότι έρχονται Xριστούγεννα και ότι μπορούμε να ζητήσουμε από τον χοντρό με τα κόκκινα όοο,τι θέλουμε.

Εμείς φυσικά ΟΛΟΙ θέλουμε από τον χοντρό να μας φέρει μία καλή οικογένεια που να μας αγαπάει και να μας φροντίζει όσο εμείς αυτή.

Μέχρι τότε όμως, θα ήμασταν ευχαριστημένα και με κάποια άλλα πραγματάκια άμεσης ανάγκης που είναι πολύ πολύ φθηνά αλλά πολύ σημαντικά για εμάς.

Σας ζητάμε ταπεινά:
  • Eφημερίδες, πολλές πολλές εφημερίδες. Δεν τις θελουμε για διάβασμα, οπότε ας είναι και παλιές
  • Mεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών γιατί η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά μας
  • Γάντια μιας χρήσης για να μην κολλάμε ο ένας την αρρώστια του άλλου
  • Αμμο γιατί τρώμε καλά και κατά συνέπεια...
  • Topine καθαριστικό (γιατί είπαμε για την καθαριότητα)
  • FEL o VAX IV, εμβόλια για να μας δίνουν υγιή και εμβολιασμένα
  • Synolux των 25 και 50 mg
  • Antirobe, Calmivet, Baytril γιατί κάποια είμαστε άρρωστα...
  • Drontal και Drontal plus
Και επειδή δεν είμαστε μοναχοφάιδες και νοιαζόμαστε για τους φίλους μας τους σκύλους, πέτα στην κάλτσα μας και κανα KC & DHPPiL που είναι εμβόλια για σκύλους please.

Α, και καμιά κονσερβούλα για το χριστουγενάτικο τραπέζι καθόλου δεν θα μας χάλαγε, ξέρεις...
και για να μην ψάχνεις parking με τόσους ταράνδους, να κανονίσεις με τη Δώρα, να μας τα φέρει αυτή. Να την πάρεις στο 6976-857947, οκ?

Σε φιλούμε και σε ευχαριστούμε....
Τα γατιά του Stray.gr
posted by srm1033 at 2:25 PM 0 comments

Sunday, December 16, 2007

Άλλο ένα Μπαζάρ για τις Φάτσες...τελείωσε.


Δεν είμαι ράτσας....είμαι Φάτσας!


Άλλο ένα μπαζααρ του stray.gr ολοκληρώθηκε σήμερα. Στο Θησείο αυτή την φορά, που ομολογώ πρέπει να βόλεψε πολύ περισσότερο κόσμο. Δεν μιλάω για εμάς, διότι και στη Γυάρο να ήταν θα πηγαίναμε.
Χάρηκα πολύ που είδα την An-lu με τον καλό της και ακόμα περισσότερο χάρηκα που είδα τόσο κόσμο να ψωνίζει με σκοπό να βοηθήσει το έργο( κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ) κάποιων παιδιών ώστε να σωθούν ακόμα περισσότερα ζωάκια απο τους δρόμους και την κακία των ανθρώπων.
Δεν ξέρω πραγματικά αν πρέπει να γράψω τίποτα περισσότερο, ίσως γιατι τα λόγια είναι πολύ φτωχα σε αυτή την περίπτωση. Μακάρι να ήμουν και στο ελάχιστo τόσο άξια όσο εσείς. Μπράβο και πάλι και καλή δύναμη. Τίποτε άλλο.
posted by srm1033 at 9:18 AM 3 comments

Sunday, December 09, 2007

Απο τους Δρόμους Ζωής στα Αδέσποτα των Δρόμων...2

update 18:40

Αν κάποιος-α θέλει να προσφέρει οτιδήποτε για το μπαζάρ του stray.gr μπορεί να επικοινωνήσει με το agmin@stray.gr . Οι προσφορές μπορεί να είναι απο είδη για κατοικίδια μέχρι Χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλα ειδη δώρων. Απαραίτητη προυπόθεση φυσικά να είναι αχρησιμοποίητα και σε καλή κατάσταση.
posted by srm1033 at 8:38 AM 0 comments

Friday, December 07, 2007

Απο τους Δρόμους ζωής στα αδέσποτα των Δρόμων.

update κυριακή 9-12

Ξεκίνησε η προπόνηση. Χθες το βράδυ επισκεφτήκαμε το μπαζαρ των Δρόμων Ζωής στο Γκάζι. Ήταν η πρώτη μας συμμετοχή(ενεργά) αν όχι και ιδιαίτερα σημαντική. Λίγα πράγματα κατάφερα να παρασκευάσω, αλλά το έκανα με πολύ κέφι και αγάπη. Χάρηκα πολύ όμως που είδα πως στις 8 το βράδυ του Σαββάτου είχε μείνει μόνο ένα λικεράκι Δυόσμος. Του χρόνου ελπίζω σε αρκετά μεγαλύτερες ποσότητες και ποικιλία…

Άλλο όμως είναι αυτό που μετράει τελικά και αυτό που θα μου μείνει από αυτή την ιστορία.
Είδα ανθρώπους κάθε ηλικίας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αντάλλαγμα και παρόλα αυτά να βγαίνουν κερδισμένοι. Είδα κέφι , ζωντάνια, όρεξη,φίλους…

Σε αυτή την χώρα του παραλόγου και τις ξεφτίλας που ζούμε(δυστυχώς) ακούγεται δύσκολο έως αδύνατο κάτι τέτοιο. Και όμως είναι ένα γεγονός που αν μη τι άλλο μας δίνει ελπίδα για να επιβιώσουμε σε αυτό τον παραλογισμό.

Φύγαμε γεμάτοι. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ψωνίσαμε υπέροχα πράγματα. Σάλτσες με μανιτάρια πορτσίνι και κόκκινο πέστο, γλυκά του κουταλιού βύσσινο και σταφύλι( το βύσσινο το πήρε αγκαζέ η αγάπη μου στο κομοδίνο το βράδυ), ένα ποτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα τι είναι, πατέ κόκκινης πιπεριάς, βιβλία και κάτι δωράκια από το τμήμα των καλλυντικών. Μετάνιωσα που δεν πήρα την υπέροχη(όπως έδειχνε) μαρμελάδα πορτοκάλι με σάλτσα ντομάτας της Νίνας-Αλεπούς. Νίνα εγώ προσπάθησα. Ο άντρας μου φταίει που μου είπε «Δεν θέλω να γίνω Ήρωας, άσε να δοκιμάσουν κάποιοι πιο τολμηροί»J

Την επόμενη Κυριακή, στο μουσείο Ηρακλειδών γίνεται το ετήσιο μπαζαρ του stray.gr. Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά με τους περισσότερους από εσάς και να βοηθήσουμε όλοι μαζί να σωθούν ακόμη περισσότερα ζωάκια από τους δρόμους. Είναι και αυτά πλάσματα που έχουν απόλυτη ανάγκη την βοήθεια μας.

ΥΓ. Σπυράκο μου πάνε τρία χρόνια και βάλε που είχαμε να τα πούμε. Χάρηκα πάρα πολύ που σε είδα ξανά. Ελπίζω τώρα να μην περάσει πάλι τόσος καιρός.

ΥΓ2. Νίνα, όλο το βράδυ γελούσα με τις ατάκες σου.Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα.

ΥΓ3. Τίνα εύχομαι το κέφι σου να μην σβήσει ποτέ.

posted by srm1033 at 4:30 AM 4 comments

Thursday, December 06, 2007

Οι εκκολαπτόμενοι Serial killers

**** Το παρακάτω κείμενο μου ήρθε με μειλ από την Βιολέτα. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν μια ακόμα διαδικτυακή φάρσα που αποστέλλεται σωρηδόν αλλά πολύ φοβάμαι πως είναι ακόμα μια θλιβερή πραγματικότητα της καθημερινότητας μας. Βοήθεια μας...

"Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας είχα συνεννοηθεί με τον αδερφό μου για να δανειστώ το μηχανάκι του. Έτσι βγαίνοντας από την πολυκατοικία στην Πλατεία Αμερικής και περπατώντας προς το μηχανάκι, είδα τρεις νέους πίσω από το μηχανάκι του να γελάνε. Παρόλο που βρισκόμασταν επί της Αχαρνών, δεν κατάλαβα τι είχε γίνει αλλά και ούτε μπορούσα να το φανταστώ. Ο ένας, βαστούσε από το λουρί ένα σκύλο, ράτσας πιτ μπουλ που μόλις είχε δαγκώσει μια γάτα (μάλλον ύστερα από υπόδειξη του ιδιοκτήτη του) και τη βαστούσε στο στόμα του. Η γάτα είχε γεμίσει αίματα και ο σκύλος κουνούσε την ουρά του ικανοποιημένος για το κατόρθωμα του….Υστερα την ξεσκισε. Σε δύο λεπτά το πεζοδρόμιο είχε γεμίσει σάρκα, γούνα και αίματα. Οι δυο φίλοι του ιδιοκτήτη εκείνη την στιγμή, τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους επευφημώντας το ‘κατοικίδιο’ του…. Ενώ όλα αυτά διαδραματιζόντουσαν και επειδή σταματούσε κόσμος βλέποντας την κατάσταση, το αφεντικό του σκύλου φώναξε στον αέρα, «τέρμα το θέαμα». Ποιο θέαμα αναλογίστηκα;;;;;

Εξοργισμένος από το τι έγινε και τι θα μπορούσα να είχα κάνει αλλά δεν έκανα εκείνη τη στιγμή, κάνω τώρα, δίνοντας το στο ίντερνετ. Ίσως έτσι, την επόμενη φορά να είμαι περισσότερο προετοιμασμένος και να πράξω αναλόγως.

Η ηλικία των νέων ήταν όχι πάνω από 25 ετών, με συγκεκριμένο τύπο ντυσίματος, (φορώντας φαρδιά παντελόνια, στραβά καπέλα) και σίγουρα με πολλά προβλήματα για να κάνουν κάτι τέτοιο…."

Περίανδρος

posted by srm1033 at 10:10 PM 0 comments